Hartzaken

 

Eens in de zoveel tijd zet ik mijn schrijftalent in als vrijwilliger, omdat ik er anderen mee help en er zelf gelukkig van word. Ik was betrokken bij:

 

Stichting Griefbusters

Griefbusters is een fantastisch initiatief voor mensen die een diebare hebben verloren en behoefte hebben aan praktische hulp in het dagelijks leven. Ik schreef met veel plezier de teksten voor de website van deze nieuwe stichting. Griefbusters is opgericht door Annette Claassens en Inge Ophelders van New Mourning en Tineke van Asseldonk van Praktijk Verliesbegeleiding:

“We verloren allemaal een dierbare en helpen nu anderen met rouwen, verdriet verwerken en de draad weer oppakken. Wat onze cliënten nog misten is praktisch hulp met de dagelijkse beslommeringen. Daarom hebben we Stichting Griefbusters opgericht. Via Griefbusters brengen we vrijwilligers in contact met mensen die even wat extra hulp kunnen gebruiken. We zijn er voor jong en oud. Om te beginnen voor de bewoners van Meierijstad en omgeving.”

 

Tijdloos

Het Helmondse project Tijdloos wil het taboe rond dementie doorbreken door mensen met beginnende dementie op een positiev manier in de schijnwerpers te zetten. Vrijwillgers van Fotoclub Helmond makken prachtige portretten. Helmondse tekstschrijvers vangen de verhalen op papier. Zo maakte ik kennis met Ine Nowak en schreef haar verhaal.

 

Stichting VIPE

VIPE verzamelt hoogwaardige gebruikte pruiken, reinigt & modelleert deze èn brengt ze GRATIS terug in de maatschappij bij mensen die een pruik hard nodig hebben. Daarmee hergebruiken we een goed product kunnen ex-patiënten hun ziekteproces deels emotioneel afsluiten omdat hun pruik op een hele waardevolle plek terecht komt en bieden we andere patiënten de kans op een goede en betaalbare pruik.

Ik schreef het verhaal van Marij.

 

Botte Pech

Via Stichting VIPE leerde ik Anita Maas en Marij Coolen kennen. Anita Maas en Marij Coolen werken samen met theatermaker Liesbeth Reeser aan de voorstelling Botte Pech. Botte Pech gaat over de zoektocht van alle betrokkenen bij iemand die ongeneeslijk ziek is. In februari 2015 kreeg Anita dit verpletterende bericht. Om te helpen met de publiciteit schreef ik het verhaal van Anita, het verhaal van Marij.

Inmiddels is Botte Pech aan een tweede leven begonnen en geven Anita en Marij weer nieuwe voorstellingen. Botte Pech heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt. En behalve op mij, op heel veel mensen.