« Zeg ken jij de Stervensgoed levenseinde doula?»

Gepubliceerd op 08-02-2024

Dit is heel persoonlijk nieuws. Het gaat over nieuwe ontwikkelingen in mijn leven en onderneming. Ik had er nog nooit van gehoord maar ik ga het wel worden. Stervensgoed levenseinde doula.

Op zeven oktober 2023 heb een heldere droom, vlak voordat ik wakker wordt. Het is tijd voor mij om te sterven en daar ben ik in die droom helemaal oké mee. Hoe en waarom mijn tijd erop zit is niet duidelijk, ik ben niet ziek of zo. Maar het is tijd. Dan zegt een stem: ‘voordat je sterft mag je nog één wens doen.’ Ik weet het meteen en denk ik een flits: mijn man weet zeker dat hij 86 wordt, dan wil ik wel negentig worden, ik kan beter alleen zijn, en zeg met heldere stem: ‘ik wil heel graag negentig worden en andere mensen helpen om te sterven.’ Dan word ik wakker, verwonderd en blij. Ik moet er hardop om lachen. Mijn man kijkt me vragend aan en ik vertel wat ik gedroomd heb. Hij is blij voor me dat ik zo helder zie wat ik wil.

Dat ik over sterven en stervensbegeleiding droom is niet zo gek. Ik denk al een week aan weinig anders. Ik voel aan alles dat mensen helpen om goed te sterven is wat ik wil. Want goed sterven gaat over goed leven, ook in dat laatste deel. Zo wil ik betekenis geven aan het laatste deel van mijn eigen leven. Ik ben bijna zestig. Als ik negentig mag worden heb ik nog dertig jaar tegoed. Ik vind het een zalig idee.

Maar hoe dan? Hoe geef ik concreet vorm aan mijn wens? Ik ga op zoek naar informatie en mensen die me verder kunnen helpen en kom uit bij Diana Stassen van Ster in zorg. Op 6 februari 2024 ben ik bij haar begonnen met de jaartraining tot Stervensgoed levenseinde doula. Ondertussen schrijf ik vrolijk door.

Diana-Stassen-Stervensgoed-Levenseinde-Doula-1707391970.jpeg